Kies uit 300+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Maastricht
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

’t Allermooiste van Maastricht

Details over dit uitje

Geniet van 't Allermooiste van Maastricht, tijdens een boottocht over de Maas, en een historische stadswandeling met een gids van Maastricht Excursies.

U bezoekt ook nog het drukkerijmuseum en de oudste watermolen van Maastricht. Tussen alle water- en stadsavonturen door geniet u van heerlijke Bourgondische lekkernijen.

11.00 Feestelijk welkom met koffie en vlaai

Hartelijk welkom aan boord van onze comfortabele schip. Uw feestelijke groepsuitje begint uiteraard met een kopje koffie en een vers stukje vlaai.

11.15 - 13.30 Afvaart en tocht over de Maas

We gooien de trossen los en varen langzaam we door de historische binnenhaven 't Bassin, op weg naar ruimer sop. De haven vormde de verbinding tussen twee kanalen. Richting het noorden vormt de haven het beginpunt van de Zuid-Willemsvaart en richting het zuiden voor het inmiddels gedempte Kanaal Maastricht-Luik.

Tijdens de boottocht passeert u maar liefst drie sluizen en een tunnel die deel uitmaakte van de oude vestingwerken. Onze bemanning serveert tijdens de boottocht drie verrukkelijke streekgerechtjes: Seizoenssoep, gestoofd runvlees op Maastrichtse wijze met frietjes en mayonaise & Limburgse grottenkaas met stroop en roggebrood.

13.30 - 15.15 Stadswandeling met gids

Nadat het schip is afgemeerd, gaat u op weg met een professionele gids en bekijkt u diverse historische monumenten en bezienswaardigheden in het centrum. Er wordt ook een kort bezoek gebracht aan het Drukkerijmuseum, gelegen in een van de oudste straatjes van Maastricht.

15.15 - 15.30 Bezoek de oudste Watermolen

De oudste watermolen van Nederland functioneert momenteel als motor achter de bakkerij. De bakker vertelt met trots zijn verhaal terwijl u geniet van een lekkernij.

Een van deze programmaonderdelen los boeken? Informeer naar alle mogelijkheden. Bij Maastricht Excursies boekt u uw arrangement geheel op maat!

Inclusief:
  • Privé rondvaart
  • Koffie en vlaai
  • Drie verrukkelijke streekgerechten
  • Historische Stadswandeling
  • Bezoek drukkerijmuseum
  • Bezoek watermolen
  • Lekkernij uit de bakkerij

Als u wilt kunnen we u ook één van onze ervaren begeleiders laten meevaren. Terwijl u lekker onderuit zit en geniet van de boottocht, vertelt hij of zij de mooiste verhalen en anekdotes over de plaatsen waar u langs vaart.

Wilt u uw eigen Maascruise samenstellen? U kunt onze boten ook zonder arrangement huren, inclusief schipper! Alles is mogelijk! Neem contact met ons op om uw boottocht te bespreken.

Het minimaal aantal deelnemers voor dit vaararrangement van Maastricht Excursies kunt u natuurlijk ook geheel zelf bepalen, mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Bekijk ook onze tientallen andere gezellige arrangementen en uitjes in Maastricht.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan