Kies uit 300+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Maastricht
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Workshop Gevelsteen maken in Maastricht

Details over dit uitje

Ontwerp en creeer je eigen historische of juist moderne gevelsteen met Maastricht Excursies, in de Workshop Gevelsteen maken.

Laat al je creativiteit los of maak een mooie gevelsteen van vroeger na. Honderden jaren geleden werden gevelstenen gebruikt om kenbaar te maken woe de bewoners waren van een huis, nu wordt het gebruikt als verfraaiing van een woning.

Vroeger waren sommige beroepen verplicht een teken aan de muur te hangen, zoals vroedvrouwen, barbiers en wijnverkopers. Veel gevelstenen werden ook opgehangen als een soort van adresaanduiding. De meeste mensen konden niet lezen, en huisnummering werd door de Fransen ingevoerd.

Onder begeleiding van een professional maakt u een driedimensionale gevelsteen met een afbeelding, denk bijvoorbeeld aan je eigen naam of die van iemand die je goed kent. Vindt u het lastig om een afbeelding te bedenken? Versier de gevelsteen dan bijvoorbeeld met bloemen en symbolen naar wens, zelfs een inscriptie is mogelijk!

Heeft u ook interesse in de historische kant van de Maastrichtse gevelstenen? Boek dan de Gevelstenentour in Maastricht!

Inclusief:
  • Vakkundige begeleiding
  • Materialen naar keuze
  • te boeken op uw gewenste datum en tijdstip!

De workshops van Maastricht Excursies kunnen in het Nederlands, maar ook in het Engels worden gehouden.

Het minimaal aantal deelnemers voor deze workshop van Maastricht Excursies kunt u natuurlijk ook geheel zelf bepalen, mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Bekijk ook onze tientallen andere gezellige arrangementen en uitjes in Maastricht.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan