Kies uit 300+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Maastricht
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondleiding oudste watermolen in Nederland

Details over dit uitje

Een Rondleiding langs de oudste watermolen van Nederland, de Bisschopsmolen, maakt uw uitstapje van Maastricht Excursies extra speciaal.

U ziet ze niet vaak meer, een echte watermolen, en zeker niet in het centrum van de stad. De Bisschopsmolen herbergt momenteel een ambachtelijke bakkerij waar de meest verrukkelijke vlaaien en de lekkerste broodjes uit de warme oven komen.

Uiteraard maakt u tijdens deze tour uitgebreid kennis met het prachtige ambacht van de molenaar. Het oogsten van oergraan tot het malen van bloem en diverse andere interessante wetenswaardigheden worden op enthousiaste wijze gepresenteerd.

De Bisschopsmolen is al vanaf de zevende eeuw in bedrijf. Het was enige tijd eigendom van Godfried van Bouillon en werd later gebruikt door het Gilde van de Brouwers. Tegenwoordig is de molen in bedrijf als productiehuis van speltgraan, dat uit de lokale omgeving afkomstig is. Tevens levert de molen producten aan Gulpener die de grondstoffen weer omzet tot de voortreffelijke Korenwolf.

Wilt u de oudste watermolen van Maastricht bezoeken? Reserveer bij Maastricht Excursies voor een industrieel historische ontdekkingstocht. Van graan tot bier, u komt het allemaal te weten. Uiteraard kunt u na afloop van de rondleiding even heerlijk ontspannen met een kopje koffie en een stukje vlaai.

Inclusief:
  • Vakkundige begeleiding
  • Kopje koffie met vlaai
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information.)

Het minimaal aantal deelnemers voor deze Maastrichtse Excursie kunt u natuurlijk ook geheel zelf bepalen, mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Bekijk ook onze tientallen andere gezellige arrangementen en uitjes in Maastricht.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan