Kies uit 300+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Maastricht
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Gevelstenentour in Maastricht

Details over dit uitje

Maastricht Excursies biedt een unieke tour met gids aan in het oude centrum van Maastricht, namelijk de interessante Gevelstenentour.

In Maastricht zijn honderden gevelstenen terug te vinden, maar waar werden ze eigenlijk voor gebruikt?! Kom achter het ware verhaal van de meest bekende gevelstenen gedurende de anderhalf uur durende tour!

Uw Gids wacht uw gezelschap op bij een spraakmakend startpunt met veel historie, namelijk de Helpoort. Vanuit daar begint de Tour onder begeleiding van een zeer deskundige gids. Vaak zijn gevelstenen verstopt, ze vallen niet meteen op en zijn soms niet goed zichtbaar, maar je kan ze overal tegenkomen!

Aan de hand van figuren, symbolen, letters en cijfers verstellen ze hun verhalen, van vroeger en van nu!

Specifieke huisnummer bestonden vroeger niet, maar er moest een vorm van herkenning komen. Daarom hadden veel huizen een gevelsteen of uithangbord. Wandelend door het oude centrum wordt er aan de hand van deze stenen kennis gemaakt met de bewoners van een huis van eeuwen geleden. Wie waren ze, wat deden ze, waar kwamen ze vandaan?

Rond 1800, in de Franse tijd, is de huisnummering in Maastricht ingevoerd en tegenwoordig worden gevelstenen voor de sier aangebracht.

Inclusief:
  • Vakkundige begeleiding (échte Maastrichtenaar met jarenlange ervaring)
  • Mogelijk om te pauzeren in een typisch Maastrichts café
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor deze workshop? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan