Kies uit 300+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Maastricht
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Daggie multi-archi-culti-arti in Maastricht

Details over dit uitje

Een compleet cultureel bedrijfsuitje of dagje uit met familie, vrienden of collega's begint met een Daggie multi-archi-culti-arti van Maastricht Excursies.

De stad kent een beroemd beschermd stadsgezicht en telt maar liefst 1677 rijksmonumenten, de oudste stadspoort en de oudste brug van ons land.

Reservering van onderstaand arrangement garandeert dat u Maastricht in al haar facetten leert kennen. Een compleet dagarrangement met een Limburgse lunch en als afsluiter wijn met tapas.

11.00 - 12.30 Architectuur Stadswandeling

Van het Vrijthof tot aan de Sint-Servaasbrug en verder, de architectuur wandeling onder leiding van een professionele gids laat u de mooiste bezienswaardigheden van Maastricht zien. De binnenstad kent een aantal schitterende Romaanse en Gotische kerken, prachtige koopmanshuizen en een enorme diversiteit moderne architectuur. Tijdens deze stadswandeling vertelt onze gids u allerlei interessante anekdotes terwijl u de gebouwen en monumenten bekijkt.

12.30 - 13.30 Lunch in Bonnefantenmuseum

Na uw wandeling heeft u vast trek in een stevige lunch. Het Bonnefantenmuseum, gelegen in de mooie wijk Céramique, beschikt over een modern eetcafé met een uitgebreid menu.

14.00 - 15.00 Rondleiding in Bonnefantenmuseum

Tijdens deze rondleiding vertelt een enthousiaste gids u alles over het museumen de actuele en historische thema's die hier zijn tentoongesteld.

15.30 - 16.30 Museum aan het Vrijthof

Vervolgens wandelen we samen naar het Vrijthof, waar de culturele huiskamer van de stad gevestigd is, een goede plek voor een bijzondere rondleiding. Voorheen was het gebouw het monumentale 16e-eeuwse Spaans Gouvernement en het logeeradres van Karel V. Het museum herbergt diverse prachtige collecties met één centraal thema: 500 jaar made in Maastricht, 500 jaar creativiteit en ondernemerschap. Vijf eeuwen kunstnijverheid en maakindustrie worden hier uitgebreid tentoongesteld en voorzien van commentaar door uw gids.

16.30 - 17.30 Wijn en Tapas in Grand Café Soiron

Afsluitend kunt u genieten van een heerlijk glas wijn en lekkere tapas in Grand Café Soiron of een leuk cadeau kopen in de prachtige museumshop. Een prettige einde aan een daggie multi-archi-culti in de mooiste stad van Limburg.

Inclusief:
  • Vakkundige begeleiding (Maastrichtenaar met jarenlange ervaring)
  • Lunch in het eetcafé van het Bonnefantenmuseum
  • Rondleiding Bonnefantenmuseum
  • Rondleiding Museum aan het Vrijthof
  • Afsluiting met wijn en tapas bij grand café Soiron
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information.)

Het minimaal aantal deelnemers voor deze Maastrichtse Excursie kunt u natuurlijk ook geheel zelf bepalen, mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Bekijk ook onze tientallen andere gezellige arrangementen en uitjes in Maastricht.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan