Kies uit 300+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Maastricht
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Limburgse Inburgeringscursus in Maastricht

Details over dit uitje

De Limburgse Inburgeringscursus is een leuk groepsuitje, bedrijfsuitje of familie-uitje van Maastricht Excursies, dat zorgt dat u zich helemaal thuis voelt.

Dat dialect is uiteraard goed te vertalen, mits u les krijgt in de subtiele Limburgse verbasteringen en spreekwoorden. Iedereen kan carnaval vieren, maar het is ook handig als u een pilsje kan bestellen in de taal van het volk.

We laten u eerst een beetje praten, zingen en natuurlijk mopperen als een echte Maastrichtenaar! U krijgt les van een doorgewinterde expert, die het dialect perfect weet te illustreren met leuke anekdotes en grappige bewoordingen.

14.00 - 15.30 Rondleiding

U begint deze inburgeringscursus met een stadswandeling over de fraaie pleinen en door de pittoreske straten en steegjes van Maastricht. Daar kunt u alvast de taal een beetje opsnuiven, de locale gewoonten en etalages bestuderen en de teksten op de gevelstenen en monumenten ontcijferen. Uw gids weet van alles over de stad te vertellen. Stel al uw vragen, u wordt er zeker wijzer van!

15.30 - 17.00 Cursus plat Maastrichts

Vervolgens duikt u met z’n allen een echt oud Maastrichts Café in, waar u uiteraard eerst iets drinkt en aansluitend een spoedcursus Maastrichts gaat volgen. Hoe bestel ik een drankje, wat zeg ik tegen een bloedmooie vrijgezelle Maastrichtse schone (m/v) en hoe wijs ik een Duitse toerist de verkeerde weg?

17.00 - 18.30 Smartlappen zingen

Na deze taalcursus gaat u in het Limburgs meezingen met een aantal authentieke Limburgse smartlappen, op de klanken die onze virtuoze accordeonist uit zijn instrument tovert.

Inclusief:
  • Vakkundige gids (échte Maastrichtenaar met jarenlange ervaring)
  • Pauze in typisch Maastrichts café
  • Enthousiaste begeleiding door een typetje
  • Locatie hartje Maastricht
  • Accordeonist
  • Tekstboekjes
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Voordelig drankarrangement:

Voor maar € 8,50 per persoon per uur (excl. BTW) kunt u al gebruik maken van ons speciale drankarrangement, waarbij u onbeperkt kunt genieten van bier, fris, huiswijn, koffie en thee. Op deze manier hoeft u niet steeds een drankje af te rekenen en komt u achteraf niet voor een verrassing te staan.

Het minimaal aantal deelnemers voor deze Maastrichtse Excursie kunt u natuurlijk ook geheel zelf bepalen, mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Maastricht Excursies organiseert elk arrangement op maat! Wilt u de volgorde van deze specifieke excursie veranderen, een onderdeel los boeken of een andere tijdsschema aanhouden? Bij ons is alles mogelijk!

Bekijk ook onze tientallen andere gezellige arrangementen en uitjes in Maastricht.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan