Kies uit 300+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Maastricht
Geprezen om service & flexibiliteit

Grotten St. Pieter – Mergelcarving – Smartlappen in Maastricht

Details over dit uitje

Wilt u er eens helemaal uit? Dit Grotten St. Pieter – Mergelcarving – Smartlappen arrangement van Maastricht Excursies laat u het beste van de stad ervaren.

We nemen uw gezelschap, collega’s, vrienden en familie mee naar de grotten van de St. Pieter om daarna creatief bezig te zijn en de dag te besluiten in feestelijke sfeer. Een groepsuitje om nooit meer te vergeten!

11.30 – 12.30 Rondleiding Grotten St. Pieter

Ga op stap met een professionele gids door de mergelgrotten van de St. Pieter. U heeft de keuze uit een rondleiding door de Grotten Noord of de Zonneberg. De Grotten Noord zijn een stuk knusser dan de Zonneberg, waar grote en hoge gangen zijn uitgehakt. Zeer oude broodovens, stallen en woonverblijven zijn hier te bezichtigen.

De grotten van de Zonneberg zijn soms wel 10 meter hoog en waren een ondergrondse evacuatieplaats voor maar liefst 47.000 bewoners tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier vindt u waterpompstations, een omroepkamer, kapellen en nog vele andere bezienswaardigheden. Het is een interessante rondleiding door de grootste berg bij Maastricht vol verassingen en boeiende historie.

13.00 – 14.00 Lunch

Geniet vervolgens met uw complete gezelschap van een overheerlijke lunch in een zeer gezellig etablissement vlakbij de St.Pieter waar seizoensgebonden gerechten op het menu staan.

14.00 – 16.00 Workshop Mergelcarving

Na de lunch wordt uw gezelschap aan het werk gezet door een professionele mergelcarver die alles weet over dit prachtige gesteente. U werkt samen aan één beeldhouwwerk of maakt individueel een mergelcarving. Als een echte blokbreker kunt ook nog even uw handtekening op uw creatie zetten.

16.30 – 18.00 Smartlappen zingen

Tijdens deze Smartlappen workshop van Maastricht Excursies leert u typische Limburgse Smartlappen kennen in een mooie kroeg in het hart van Maastricht. Wij geven u een boek met aantal beroemde en beruchte levensliederen.

Onze accordeonist zal uw gezelschap ondertussen enthousiast begeleiden. Dit muzikale uitje met collega’s of familie is bedoeld om u kennis te laten maken met het echte Maastricht. Een feestelijke afsluiting van een volledig verzorgde dag in het mooie Maastricht. Veel plezier!

Inclusief:
  • Rondleiding grotten St. Pieter
  • Vakkundige gids
  • Uitgebreide lunch
  • Workshop Mergelcarving
  • Smartlappen workshop in gezellig café
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Het minimaal aantal deelnemers voor deze Maastrichtse Excursie kunt u natuurlijk ook geheel zelf bepalen, mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Maastricht Excursies organiseert elk arrangement op maat! Wilt u de volgorde van deze specifieke excursie veranderen, een onderdeel los boeken of een andere tijdsschema aanhouden? Bij ons is alles mogelijk!

Bekijk ook onze tientallen andere gezellige arrangementen en uitjes in Maastricht.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan